SolidWP WordPress Blog

Heeft jouw website al SSL?

Is jouw website al beveiligd met SSL?

Wat is SSL

Een website met SSL  zorgt voor een beveiligde internetverbinding tussen een website en haar bezoekers. Wanneer bezoekers persoonlijke informatie achterlaten (bijvoorbeeld door het invullen van een contactformulier) wordt dit versleuteld over het internet verstuurd. Daarmee kunnen deze gegevens door hackers niet onderschept worden; een geruststellende gedachte voor je websitebezoeker!

Waarom heeft mijn website SSL nodig?

1. Google wil het

Google heeft aangekondigd op alle websites zonder veilige verbinding een vermelding weer te geven ‘niet veilig’. Nu gebeurt dat oa al in Google Chrome. Mensen worden dus actief afgeraden jouw website te bezoeken.

2. Je bezoeker wil het

Wanneer mensen persoonlijke gegevens op jouw website achterlaten, willen ze de zekerheid hebben dat ze dat veilig bij jou kunnen doen. Wanneer ze niet dat vertrouwen hebben door een onveilige website verlies jij je klandizie!

3. De overheid verplicht het

De wet verplicht je zorgvuldig met persoonsgegevens om te gaan. Doe je dit niet op je website, dan kun je een forse boete krijgen. Sinds 25 mei 2018 wordt dit bepaald door Europese regelgeving; de GDPR. In Nederland bekent onder de AVG.

Hoe herken je een website met SSL?

Een SSL-verbinding kun je herkennen aan de manier waarop de domeinnaam in de adresbalk van de webbrowser geschreven staat. Het begint met https://www.domeinnaam.nl. De s is belangrijk; die staat voor ‘secure’; veilig.

Daarnaast geeft de browser ook aan dat de lijn beveiligd is door middel van een klein (groen) slotje of het woord ‘Veilig’ voor de URL of een groene balk.

Hoe krijgt mijn website SSL?

Voor een beveiligde verbinding heb je een SSL-certificaat nodig. Deze koop je of krijg je gratis bij je hostingpartij en wordt aan jouw domeinnaam gekoppeld. Daarna is het nodig alle inhoud op je website niet meer over http maar voortaan over https te laten verlopen. Gaat je hoofd hier van tollen? Dan ben je niet de enige.  Wanneer je dit wilt uitbesteden kun je mij een mailtje sturen.

Ja, help mij

Dit doe ik als ik voor jou aan de slag ga:

  • Ik geef je advies geven bij het bestellen van het juiste SSL-certificaat (als je die nog niet hebt);
  • Ik pas je website aan zodat alle links van afbeeldingen en niet zichtbare bestanden van http naar https omgezet worden;
  • Ik controleer je website of alles netjes werkt;
  • Ik zorg ervoor dat mensen bij googelen altijd op jouw veilige website terecht komen en niet meer op de onveilige versie

De enige voorwaarde is dat je website is gemaakt met WordPress.

SSL betekent

Veiligheid – informatie wordt versleuteld over het internet verstuurd

Vindbaarheid – betere score voor Google

Vertrouwen – belangrijk voor je websitebezoekers

Deel dit artikel op:

Facebook
Twitter
Linkdin
Pinterest