SolidWP WordPress Blog

Wanneer is je website af?

Een nieuwe website heeft heel wat voeten in de aarde.

Ik zal je mijn verhaal vertellen.

Dit voorjaar besloot ik een nieuwe koers te varen met mijn bedrijf. Na tien jaar websites te hebben gebouwd voor fantastische en zeer uiteenlopende organisaties en zelfstandigen merkte ik waar ik al die jaren blij van word en wat mij juist energie kostte.

  • Ik word blij van het helpen van mensen. Niet voor niets heb ik immers ooit gekozen voor het werk van maatschappelijk werker 😉
  • Ik word blij als ik een website beter kan maken: Kan hij sneller? Kan de website beter scoren in Google (SEO)? Daagt de vormgeving  uit tot actie van de bezoeker? Een website lijkt nooit af…
  • Ik word blij als ik mij verdiep in technische klussen: Hoe zit dit precies? Waarom doet de plugin niet wat hij moet doen? enzovoort.

Tijd om de balans op te maken

Ik onderzocht dit idee en besloot mij te focussen op WordPress Onderhoud & Support. Zodat ik doe waar ik goed in ben en het meest van geniet. Zie het als een soort tweede fase van mijn bedrijf.

Daar hoort natuurlijk een nieuwe website bij! Ik ging het proces in dat al mijn klanten ook in gaan als zij een nieuwe website willen. Een proces vol keuzes. Wat wordt de sfeer die ik wil uitstralen, wie spreek ik precies aan op mijn website en hoe doe ik dat? Teksten worden geschreven en herschreven… en nogmaals bijgeschaafd. Welk thema gebruik ik? Wel of geen Page Builder? Welke plugins ga ik verder nog gebruiken?

En als we toch een nieuwe fase ingaan, dan pak ik het groter aan. Dus ook een nieuwe e-mailhandtekening en banners voor Social Media laten maken. Ook daar weer keuzes: Wat is mooi? Wat is wel aanwezig, maar leidt niet af?

Website online = website af?

En nu is mijn nieuwe website online. Deze website, waar je nu mijn blog aan het lezen bent. Is mijn website af? Ja en nee. De basis staat; een mooi en belangrijk startpunt. Maar het echte werk begint nu pas:

  • Blogs blijven schrijven. Zodat jij mij en mijn bedrijf beter leert kennen en zodat Google weet dat mijn website interessant is;
  • Regelmatig controleren of mijn diensten en producten nog kloppen;
  • Mijn positie in Google met regelmaat controleren en blijven versterken;
  • Zorgen dat mijn website veilig blijft;
  • In de gaten houden dat mijn website snel blijft, zodat jij je niet irriteert als een pagina langzaam laadt;

Daarnaast heb ik nog een aantal ideeën die ik wil uitwerken en implementeren in de website. Dat vraagt weer een nieuwe planning en een nieuwe aanpassing.

Zo zie je, dat ook een webbouwer zelf nooit klaar is met haar website.

En jouw website?

Hoe zit het met jouw website? Is die helemaal klaar? Of heb je nog wat op je to-do en wensenlijst staan?
Laat het me hieronder weten. Ik ben benieuwd.

Deel dit artikel op:

Facebook
Twitter
Linkdin
Pinterest