SolidWP WordPress Blog

Webbouwer kiezen? Dit is het belang van goede research

Wanneer jouw bedrijf afhankelijk is van een goede website, dan wil je de risico’s dat er iets misgaat zoveel mogelijk beperken. Bugs, storingen of ‘helemaal uit de lucht zijn’ is geen optie voor jou.

Mijn advies is: regel dit goed en op tijd, zodat áls het misgaat, je kunt rekenen op een snelle oplossing en hulp als je dat nodig hebt. Kies daarom met zorg je webbouwer.

Ook wanneer je zelf handig bent geworden in het aanpassen van wat zaken, of als je handige collega’s hebt die je af en toe kunnen helpen is een vakkundige achtervang belangrijk. Want weet je ook wat je moet doen als het écht misgaat?

En wat doe je als je nieuwe functionaliteiten wilt implementeren? Dan is het heel fijn als er iemand is die je vlot en goed kan helpen. Een deskundige webbouwer bespaart jou veel tijd en stress. Met onderstaande tips weet jij waar je op moet letten bij het kiezen van een goede webbouwer.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een webbouwer?

Goede communicatie is een belangrijke factor bij het kiezen van een webbouwer. Is jullie communicatie formeel of gebruiken jullie allebei spreektaal? Waar voel jij je prettig bij? Daarnaast is het fijn als jullie elkaar goed begrijpen. Het werkt niet als de webbouwer zoveel jargon gebruikt dat je geen idee hebt waar hij of zij het over heeft. Bovendien is het van belang dat je je op je gemak voelt bij de webbouwer, zodat je je vragen kwijt kan en het gevoel hebt dat geen vraag te gek is.

1. Let bij het kiezen van een webbouwer op zijn/haar bereikbaarheid

Heb je problemen met je website dan wil je de webbouwer goed en snel kunnen bereiken. Denk erover na wat jij belangrijk vindt. Wil je de webbouwer per mail of telefoon kunnen bereiken? Is de responstijd die de webbouwer biedt voldoende voor jou?

2. Check voordat je een webbouwer kiest wat voor referenties deze persoon of het bedrijf eerder heeft ontvangen

Goede referenties dragen bij aan een goed gevoel bij het maken van een keuze. Je wilt immers op je webbouwer kunnen rekenen. Betrouwbaarheid en transparantie zijn hierbij van belang. Bekijk het portfolio van de webbouwer en lees eventuele referenties.

3. Bepaal in hoeverre jij wilt kunnen bouwen op specialistische deskundigheid

Hoeveel waarde hecht je aan deskundigheid? Vind je het belangrijk dat de webbouwer bepaalde specialistische kennis heeft of ben je ook tevreden met een Virtual Assistant die jou kan ondersteunen? Wil je hulp bij lastige problemen dan is specialistische kennis een belangrijke factor.

Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen?


Als ervaren webbouwer ondersteun ik klanten op de lange termijn. Mijn klanten kunnen echt op mij rekenen en ik weet precies hoe hun website in elkaar zit. Een goede langdurige relatie vind ik belangrijk. De websites van mijn klanten verzorg en onderhoud ik dan ook op continue basis. Ben je benieuwd hoe ik jou kan ondersteunen? Neem dan contact met me op.

4. Stel vast welke vorm van support jij nodig hebt en check bij je webbouwer of hij/zij dat ook aanbiedt.

Welke diensten biedt de webbouwer aan? Niet alle webbouwers bieden support aan. Check daarom of de webbouwer deze dienst, naast het webbouwen, aanbiedt. Daarnaast is het van belang om te weten of de webbouwer alleen support biedt aan bestaande klanten of ook nieuwe klanten hierin ondersteunt.

5. Wat verwacht jij van je webbouwer en voor welke prijs?

Als ondernemer wil je graag zo min mogelijk kosten. Toch is het in sommige gevallen verstandig om de prijs niet doorslaggevend te laten zijn. Een goede website met de juiste support is belangrijk voor de continuïteit van je bedrijf. Richt je bij het maken van een keuze dan ook op de langetermijnvisie en duurzaamheid, in plaats van een zo laag mogelijke kostenpost. Wat heb je immers aan een zo goedkoop mogelijke webbouwer die er niet is als je hem of haar nodig hebt of die de problemen niet kan oplossen?

6. Voel jij een ‘klik’ met je webbouwer? Wees eerlijk tegen jezelf or it will bite you..

Voor een goede relatie met je webbouwer is het van belang dat het klikt tussen jullie. Elkaar begrijpen en een goede communicatie is essentieel voor een goede relatie. Een klik is vaak meer een gevoel dan een concreet begrip. Je zult snel genoeg merken of het klikt tussen jullie. Heb je geen prettig gevoel bij de webbouwer? Zoek dan even verder. Je wilt immers een goede relatie opbouwen voor de lange termijn.

Waar vind je een goede webbouwer?

Het is duidelijk dat een webbouwer een echte toevoeging is voor jouw onderneming. Ook zie je door bovenstaande tips waarschijnlijk in dat een goede relatie met je webbouwer veel toevoegt aan je onderneming. Maar wáár vind je een goede webbouwer? Ik geef je 3 tips.

1. Vind je webbouwer via je collega’s

Ervaringen van andere mensen geven vaak net wat meer vertrouwen bij het maken van een keuze. Vraag daarom collega’s of andere bekenden of zij goede ervaringen hebben met een webbouwer. Vraag gerust goed door: wat vinden zij er zo prettig aan. Misschien heb je namelijk wel andere wensen.

2. Vind je webbouwer via Google

Daarnaast kun je lokaal op zoek gaan naar de juiste match door gebruik te maken van Google. Voeg in je zoekopdracht de plaatsnaam toe om lokale resultaten te zien. Van veel bedrijven kun je online reviews bekijken. Lees deze goed door, zo krijg je een goede eerst indruk.

kies je WordPress webbouwer
Via Google reviews krijg je een indruk van de webbouwer

3. Vind je webbouwer via Sociale Media

Je kunt er ook voor kiezen om een oproep te plaatsen op LinkedIn of in Facebookgroepen. Of volg iemand die je op het oog hebt een poosje op zijn of haar sociale media. Je ziet dan vaak niet alleen de expertise van iemand, maar ook net iets meer over zijn of haar persoonlijkheid.

Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Als ervaren webbouwer ondersteun ik klanten op de lange termijn. Mijn klanten kunnen echt op mij rekenen en ik weet precies hoe hun website in elkaar zit. Een goede langdurige relatie vind ik belangrijk. De websites van mijn klanten verzorg en onderhoud ik dan ook op continue basis. Ben je benieuwd hoe ik jou kan ondersteunen? Neem dan contact met me op.

Deel dit artikel op:

Facebook
Twitter
Linkdin
Pinterest